Home > Nuts, Quick News > De Echte Egyptische revolutie.

De Echte Egyptische revolutie.

Ik kon het toch niet laten even iets neer te zetten betreffende Egypte. Er gebeurt namelijk een hoop waar niemand bij stil staat.

Dit nieuws-bericht geeft mijn eigen mening niet weer, maar is puur een expressie van wat er inmiddels “ook” bekend is.

De échte Egyptische revolutie die u bij de NOS of RTL niet te zien krijgt


CBS-verslaggever Lara Logan (inzet) werd midden in een menigte die feest vierde vanwege Mubaraks val verkracht.

Er zijn twee Egyptische revoluties. De één wordt door Egyptische bloggers en Westerse media speciaal voor u in elkaar gedraaid en krijgt u te zien bij de NOS, RTL of in iedere willekeurige grote krant of nieuwswebsite zoals NU.nl. De andere is de échte revolutie. De verkrachting van CBS-verslaggever Lara Logan door anti-Mubarak aanhangers duwde de ware revolutie in Egypte even uit de schaduwen. Het was echter beslist niet de eerste seksuele misdaad die tijdens de volksopstand werd gepleegd. Lees hoe de Egyptische revolutie er achter de facade van wat de reguliere media ons berichten écht uitziet. En huiver.

Het is de Westers onderwezen Egyptenaren goed gelukt de internationale pers het verhaaltje op te hangen dat al het geweld -van het plunderen van het Egyptische museum, de aanvallen op journalisten, de uitbraken uit de gevangenissen en de massale verkrachtings- en roofpartijen- het werk waren van pro-Mubarak aanhangers. Toen Lara Logan werd aangevallen bevond ze zich echter in een feestende menigte die de val van Mubarak vierden, juist de mensen waar zij en haar collega’s steun aan wilden geven.

Egypte: xenofobie en samenzweringstheorieën
De échte revolutie van 25 januari ziet er totaal anders uit dan wat u op TV te zien krijgt. Achter de sluier van Engels sprekende jonge twitteraars zit een woedende, onverdraagzame bevolking die Mubarak niet haatten omdat hij een tiran was, maar omdat hij banden onderhield met Amerika en Israël en weigerde om de christenen in Egypte nog agressiever te vervolgen. Egypte wil helemaal geen Westerse democratie worden. Wat de Arabier in de straten wil is een tirannie die zijn eigen normen en waarden vertegenwoordigt.

Slechts weinigen van de goedgelovige Westerlingen die de revolutie hebben gevolgd hebben in de gaten hoezeer ze door de gewone Egyptenaren die deelnamen aan de protesten worden gehaat. Achter al die Engelstalige protestborden -die speciaal voor de internationale media werden vervaardigd- en welbespraakte bloggers die zo worden gekoesterd door de Amerikaanse en Europese overheden zit een woedende menigte die gelooft dat Mubarak een marionet van de CIA en de Mossad was.

Dat dachten zij ook van de Westerse verslaggevers van CBS en CNN, die enkel over de revolutie wilden berichten. De menigte was er zeker van dat zij pro-Mubarak aanhangers waren. Die overtuiging is kenmerkend voor de xenofobische identiteit van de Egyptenaren en zoveel anderen in de moslimwereld. De enige volksopstand die in de moslimwereld breed wordt aangehangen is altijd gericht tégen de Amerikanen (en Israël), zelfs als de Amerikanen aan hun kant staan.

De kreten ‘Yahood, Yahood’ of ‘Jood, Jood’ die tijdens de verkrachting van Lara Logan werden geschreeuwd laten twee dingen zien. Yahood is een bekende belediging in het Midden Oosten. Amerikaanse soldaten in Irak worden ‘Yahood’ of ‘Joden’ genoemd. Ook in onze Westerse wereld is ‘Jood’ veelal een scheldnaam geworden. Het verschil met de moslimwereld is dat het in de laatst genoemde veel vaker gebruikt wordt en gepaard gaat met -inmiddels naar veel onnozele Westerlingen doorgespijpelde- samenzweringstheorieën en gewelddadige bedreigingen. De negatieve houding naar Joden komt voort uit de Koran, waar zij bijvoorbeeld ‘apen en zwijnen’ worden genoemd en waarin wordt opgeroepen alle Joden bij de komst van de Mahdi uit te moorden.

Het is altijd de schuld van Amerika, Israël en de Joden
De Arabische- en moslimwereld is doordrenkt van samenzweringstheorieën. In Egypte is het islamitische geloof samengegaan met regelrechte Nazi-propaganda, waardoor islamofascistische organisaties zoals de Moslim Broederschap sterk konden opkomen. Hoewel boeken zoals Mein Kampf en de Protocollen van de Oudsten van Zion door enigszins onderwezen Westerlingen niet serieus worden genomen, zijn ze nog altijd zeer populair in de moslimwereld. Slecht functionerende samenlevingen vluchten altijd in samenzweringstheorieën waarin anderen -meestal de Joden- de schuld krijgen van alle ellende. In de moslimwereld is dat niet anders; het zijn altijd de CIA, de Mossad, Amerika en Israël die ervoor zorgen dat de moslims geen succes en het moeilijk hebben.

Er wordt nogal eens beweerd dat de speciale band tussen Amerika en Israël hiervan de oorzaak is. Hoe valt dan het veel gehoorde ‘Yahood o Hunood’ in Pakistan te verklaren, waar de Mossad/CIA is vervangen door een massale Joodse-Hindoe samenzwering tegen Pakistan. Ja, de Joods-Indische luitenant-generaal Jacob Farj Rafael Jacob speelde een grote rol bij het verslaan van de Pakistanen in 1971, maar er is nog nooit een Joods-Hindoeïstische alliantie geweest.

‘Yahood o Hunood’ komt dan ook net als het beschimpende ‘Yahood’ dat geschreeuwd werd tijdens Lara Logans verkrachting voort uit de xenofobie en onverdraagzaamheid die de moslimwereld overheerst. Die houding wordt gevoed uit de sterke drang die moslims hebben om altijd anderen de schuld te geven van hun falen, ellende of antisociale gedrag. Er bestaat altijd een samenzwering tegen hen door mensen die in hun ogen inferieur aan hen zijn. De parallellen met Nazi-Duitsland zijn zó overduidelijk dat nadere uitleg overbodig is.

Daarom was de echte revolutie niet een roep om meer democratie, maar het geweld van de menigte tegen veronderstelde samenzweerders. Aanvallen op Westerse verslaggevers waren geen uitzondering maar regel. Hoe vaak CNN en de NOS de revolutie ook toejuichen, de gemiddelde Egyptenaar zal hun verslaggevers blijven zien als ‘Yahood’ en CIA. De reden is dat de Egyptenaar veeleer gedreven wordt door haat tegen krachten van buitenaf dan door het streven naar vooruitgang en hervormingen.

Misbruik vrouwen normaal in Egypte
Egyptische activisten boden op Twitter hun excuses aan aan Lara Logan en verzekerden iedereen dat deze misdaad niet het ware Egypte laat zien. Er zijn echter véél meer Egyptenaren die vrouwen lastig vallen en aanranden dan degenen die oprecht de democratie promoten. Volgens het Egyptische Centrum voor Vrouwenrechten (ECWR) wordt 60% van alle Egyptische vrouwen en zelfs 98% (!) van uit het buitenland afkomstige vrouwendagelijks seksueel aangerand of misbruikt (2). Iedere Westerse vrouw die als toerist wel eens in een Egyptische stad heeft gelopen weet dat dit waar moet zijn. De aanval op Lara Logan laat dus veel meer het echte Egypte zien dan de recente loze kreten over vrijheid en democratie.

In een cultuur waar vrouwen inferieur zijn en als gebruiksgoederen worden behandeld en niet-moslims worden gewantrouwd en gehaat broeien sterke islamistische krachten onder de oppervlakte. Dat is wat de revolutie van 25 januari werkelijk aan het licht bracht, samen met de onmogelijkheid de orde te handhaven zonder dat daarbij geweld hoeft te worden gebruikt.

Egypte als Nazi-Duitsland
Net als in de Weimar Republiek zal iedere liberale Egyptische regering gedwongen worden zijn principes overboord te zetten en autoritaire middelen te gebruiken om de orde te handhaven. Dat betekent dat of de politie, of het leger, of de Moslim Broederschap het voor het zeggen krijgt. De politie wordt echter gehaat en een permanente militaire aanwezigheid in Caïro zal evenmin worden geaccepteerd. De Moslim Broederschap zal daarom graag deze leemte gaan opvullen en wijk na wijk gaan overnemen, en tenslotte het hele land.

Aanhangers van de democratie zijn overtuigd van een vrij Egypte, maar dat zal er nooit komen. Egypte zal een tijdelijk staat van wanorde kennen met regelmatige uitbarstingen van geweld, net zoals in het Duitsland van tussen de twee Wereldoorlogen en het Rusland tussen de twee revoluties in. En net zoals deze beide landen zal Egypte eindigen in een absolute tirannie, uitgeoefend door het leger of de Moslim Broederschap.

Vergeet dus alle enthousiaste commentaren in de media. De realiteit is dat slechts een klein groepje activisten naar buiten toe de indruk wekt meent te weten waarom de mensen massaal de straat opgingen. Dit schaamteloze bedrog zal tegelijkertijd met de eerste liberale regering ineenstorten. Dan zullen al die commentators en journalisten die nu staan te juichen verstomd staan en niet begrijpen wat er fout ging.

Wat er fout ging is dat Egypte niet Amerika of Nederland is. Het is een moslimland met een snel groeiende bevolking, die lage prijzen en goede sociale voorzieningen wil, maar tegelijkertijd wil vasthouden aan de onderdrukking van vrouwen en ‘ongelovigen’ onder een islamitisch systeem. Zij zullen iedereen steunen die belooft dit voor hen te kunnen verwezenlijken, en iedereen afzetten die dit niet doet. Meer zal er van een Egyptische ‘democratie’ niet terecht komen.

Wat ‘links’ en de islam gemeen hebben
Na de val van Saddam Hussein beschuldigden linksen en progressieven de Amerikanen van het veroorzaken van de verkrachtingen, berovingen en plunderingen van Iraakse antiquiteiten. In Egypte gebeurde echter precies hetzelfde na de val van Mubarak: berovingen, verkrachtingen en het plunderen van Egyptische antiquiteiten.

Natuurlijk nemen de door links beheerste media geen enkele verantwoordelijkheid voor hun aandeel bij het ten val brengen van het regime. Zij brengen veel liever berichten zoals de claim dat Mubarak $ 70 miljard van het Egyptische volk zou hebben gestolen en één van de rijkste mannen ter wereld was. Een week later viel deze schatting beduidend lager uit -hooguit slechts enkele miljarden-, maar het leed was geschied. Vanzelfsprekend zal dat geld nooit gevonden worden omdat ‘bronnen’ beweren dat het in het geheim het land uit werd gesluisd, wat heel goed uitkomt omdat het zo nooit meer te bewijzen valt. Denk echter maar niet dat de media zich ooit zullen verontschuldigen voor hun leugens.

Egypte is het Irak van de progressieven, met dit verschil dat het regime dat zij omver wierpen pro-Westers was en niet genocidaal of kinderen vergaste. Na 7 jaar George W. Bush verketterd te hebben weten ze nu een veel zinlozere golf regime veranderingen te ontketenen, één die de deur wagenwijd openzet voor het islamisme en de opkomst van het sharia Kalifaat. ‘Links’, progressief en de islam hebben dan ook minstens één belangrijk ding gemeen: de overweldigende drang om het leven van iedereen van de wieg tot het graf te controleren, manipuleren en één richting in te dwingen.

Moslim Broederschap op weg naar absolute macht?
ElBaradei en zijn megafoon zijn nu al op de achtergrond gedrongen. De Moslim Broederschap heeft nu zijn eigen politieke partij. Ze beweren echter niet geïnteresseerd te zijn in de macht- nog niet. Toch werken belangrijke oppositieleiders zoals Ayman Nour -die het vredesverdrag met Israël wil opzeggen- al met hen samen. Als de Moslim Broederschap net als de Turkse AKP partij een alliantie weet te vormen met gedreven zakenmensen, dan zullen ze wel degelijk de macht grijpen. Mogelijk halen ze dan ook het leger en de nationalisten aan boord, precies zoals de Nazi’s dit deden. Dan zullen ze de absolute macht in Egypte hebben.

Het kan ook dat het leger dit niet wil en ervoor kiest de chaos en het geweld in Egypte aan te moedigen, zodat Amerika en anderen uiteindelijk geen keus zullen hebben dan het leger te vragen tussenbeide te komen. Het komt dus hier op neer: welke totalitaire macht zullen de Egyptenaren kiezen om over hen te heersen? Het leger – of de Moslim Broederschap. Of uiteindelijk misschien zelfs beide.

Advertenties
Categorieën:Nuts, Quick News
  1. Nog geen reacties
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: